Campingtelte

Teltreparation og vedligeholdelse

Reparation og vedligeholdelse af alle former for telte til camping. Fortelte, helårstelte opbevaringstelte, solsejl og posemarkiser

  • Udskiftning af lynlåse, vinduer, græskant, vulst, FixOn, m.m.
  • Reparation af lynlås, græskant, myggenet m.m.
  • Eftersyning af tagsømme, lynlåse, vulst m.m.
  • Ændring af skinnemål på fortelte og solsejl til campingvogne.
  • Salg af imprægneringsvæske
  • Udskiftning til ny dimension vulst ved vognskift.
  • Reparation af posemarkiser
  • Fremstilling af div. sektioner til helårstelte.
  • Specielle ønsker: ring og spørg.

Vi kan klare alt m.h.t. reparation af fortelte til campingvogne. Både alm. slid og evt. stormskader. Forsikringssager kan vi også reparere, hvis I har et skadesnr. tager vi kontakt til taksatoren.

Hvis I har mulighed for det, må I gerne udskrive nedenstående PDF-fil og efterfølgende indtegne skaderne. Det bliver nemmere for os at finde skaderne, når vi ved, hvor vi skal lede. Det er ikke sikkert jeres telt ser nøjagtigt sådan ud, men det giver os et overordnet billede af om skaderne er ude foran eller inde ved vognen, om de er i højre eller venstre side etc.

Pdf med telt til hjemmeprint.

Gode råd til vedligeholdelse af fortelte

Rengøring af fortelt
Selvfølgelig holder telte længere, hvis man vasker pollen og alger af efter hver sæson. Vi opfordrer til, at man selv vasker sit telt, da det er det mest skånsomme for teltet. Med lunkent vand og en blød børste kan man komme både alger og generelt snavs til livs. Man kan til nød bruge sæbespåner til at vaske med.

– Man må ALDRIG rengøre teltet med rengøringsmidler der indeholder enzymer dvs. opvaskemiddel eller vaskepulver. Enzymer er fedtopløselige og vasker blødgøringsmidlerne ud af teltdug, vinduer og græskanter. Med tiden medfører det, at dugen kan blive stiv og skør og har derved nemmere ved at knække og revne.

Forlæng forteltets levetid
Når et fortelt står oppe i hele sommersæsonen og har gjort det mellem 4 til 8 år, trænger de fleste til en eftersyning af taget. Hvis teltet behandles ordentligt og vedligeholdes med jævnlig rengøring, og evt. reparationer, kan en eftersyning af taget forlænge teltets levetid væsentligt, ja endda fordoble den.

Tagsømme er syet med bomuldstråd for at de kan suge imprægnering og fylde sy-hullerne ud. Desværre mørnes bomuld af sol, vind, vejr, og saltvand. Derfor trænger de til en eftersyning med tiden. Vi syer med en tråd der har polyestercore og er beviklet med bomuld. Den har de samme egenskaber som ren bomuld i forhold til imprægnering, men polyesteren giver tråden mere styrke.

Man kan selv holde øje med om teltet trænger til en eftersyning
Hvis man ikke kender alderen på sit telt og alligevel vil holde øje med syningernes tilstand, kan man tjekke syningerne ved trekantsforstærkningerne foran, ved vulsten langs vognen, samt lynlåsbuerne lige under markisen. Det er her vi oftest ser, at trådene begynder at ”forsvinde”.

Hvis trådene flere steder er helt væk, og man i øvrigt kan knække trådene ved syningerne ved at sætte neglene ind under, trænger teltet til en eftersyning. Husk på hvis man kan knække tråden, skal der ikke meget blæsevejr til før syningerne revner. Og når først syningerne er gået helt fra hinanden, kan det være svært at samle dem korrekt igen, det tager længere tid og bliver derfor også meget dyre.

Mange gange kan tråden også begynde at gå fra ved lynlåsbuerne øverst oppe på teltet under markisen, det er også ofte et tegn på at taget trænger til en eftersyning. De to ting følges som regel ad.

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til os på telefon (+45) 98 17 63 71 eller send en mail til info@mcogco.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.